fredag 26 augusti 2016

Annica Tiger

Information:

Denna blogg är till stöd för alla gamla medlemmar, kvinnor och män, från internetgruppen FRIS som har drabbats av falska anklagelser och ett oerhört fult bedrägeri.

Bloggen är också en informationssida för er som vill veta vad som hände med Sveriges första riktiga "Pappa-grupp", som FRIS ansetts vara.

FRIS var förkortningen för "Föräldrar i Sverige"

Läs mera om det HÄR och HÄR

FRIS gruppen hade som mest över 200 medlemmar som diskuterade vårdnadsfrågor i början av 2000-talet. Man skrev tidningsartiklar och debatterade i olika media.

Exempel på artikel, se HÄR och HÄR

Gruppen blev remissinstans till regeringen men utsattes år 2000 för ett skandaliserat angrepp av tidningen Aftonbladet där Aftonbladet funnit att 6 av de ca 200 medlemmarna hade blivit dömda av brott av något slag mot kvinnor. Journalisten och bloggaren Annica Tiger och medlemmar ur gruppen "Fågel Fenix" ska ha varit inblandad researchen av FRIS medlemmarna.

Hennes personliga namn var Annika Tiger men hennes företag hette Annica Tiger och sysslade med hemsideverksamhet. Hon sågs som en pionjär som startade upp bloggverksamheten i Sverige. Hon fick epitetet "Internetmormor". Men det fanns en annan sida av Annika som kom fram senare och det var hennes syn på män.

Annica Tiger berättade att hon ansågs som Sveriges första "näthatare" bedrev separat i sina olika bloggar långtgående trakasserier mot enskilda medlemmar i gruppen FRIS. Bland annat försökte hon misstänkliggöra en av dem som pedofil.

Annika Tiger som på den tiden arbetade på Tele2 med bland annat "Etikfrågor" på Internet fick sparken från företaget efter det blev känt att FRIS medlemmar som var Tele2 kunder och vars epost till företagets säkerhetsavdelning istället spridits till Annikas Internetvänner.

Medlemmar i FRIS kunde sedan avslöja att Annika Tiger även spred datavirus på Internet och hade minst en porrsida på nätet.

Uppgifterna om FRIS från Aftonbladet publicerade Annica Tiger i sin blogg och hon skrev även en uppsats om FRIS. Hela uppsatsen har publicerats av journalisten Monica Antonsson f.d Börretun som fick kontakt med Annica Tiger redan sommaren 2010.

Specialarbete om mansrörelsen
Författare: Annika Tiger
Efter angreppet från Aftonbladet kunde FRIS inte återhämta sig och lades ner. Kvinnorna i gruppen fortsatte och bildade framgångsrikt gruppen "Styvmorsviolen".

Annica Tiger samlade ofta uppgifter om FRIS och sparade uppgifter om dem samtidigt som hon gjorde sig lustig över dem, till exempel HÄR

Journalisten och bloggaren Annica Tiger
Annika Tiger avled i januari 2016 i sviterna av sin livslånga rökning. Hennes blogg överläts av hennes dotter Carina Tiger och samlingarna om FRIS finns kvar på nedanstående platser:

http://www.tiger.se/dagbok/underdok/misshandlare.html
http://www.tiger.se/dagbok/underdok/debatt.html
http://www.atiger.pp.se/dagbok/underdok/AB_umgange.html
http://www.atiger.pp.se/dagbok/underdok/AB_misshandel.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.